Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Προωθητικές ενέργειες HONDA - MITSUBISHI

Tο μήνα Φεβρουάριου θα ισχύσουν οι παρακάτω προωθητικές ενέργειες για τα μοντέλα Honda & Mitsubishi Motors:
 
HONDA
  • Jazz  όφελος                                                     €960
  • Civic 1.4lt. όλες οι εκδόσεις όφελος                    €960
  • Civic 1.8lt. όλες οι εκδόσεις 5dr & 3dr όφελος   €1,750
  • Civic Hybrid και Insight όφελος                                  €960
  • Civic Type-R όφελος                                             €2,800
  • Accord όφελος                                                    €2,800
  • CRV όφελος                                                      €2,800
 
 
MITSUBISHI MOTORS
  • Colt όφελος                                                        €1,000
  • Lancer Sporsedan & Sportback 1,5lt. όφελος         €2,000
  • Lancer Sporsedan & Sportback 1,8lt. όφελος            €3,000
  • L200 Single Cab, Club Cab & Double Cab όφελος   €1,500 – €2,500

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Φθηνότερα κατά 40% τα ανταλλακτικά Hyundai & KIA

Σε πραγματικές μειώσεις τιμών στα ανταλλακτικά των μοντέλων Hyundai και ΚΙΑ προχωρά ο επίσημος εισαγωγέας των δύο κορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών στη χώρα μας.
Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών της, η ελληνική αντιπροσωπεία Π. & Ρ. Δάβαρη μειώνει τις τιμές των αυθεντικών ανταλλακτικών Hyundai και KIA κατά 40%, πραγματοποιώντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στις after sales υπηρεσίες που προσφέρει.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η εργοστασιακή-πανευρωπαϊκή εγγύηση που καλύπτει τις νέες προτάσεις της ΚIA φτάνει τα επτά χρόνια, ενώ το πενταετές πρόγραμμα "Triple Care" της Hyundai προσφέρει εγγύηση μηχανικών, δωρεάν οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικούς ελέγχους.
auto.in.gr

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

BMW: Νέες μειωμένες τιμές

Η BMW ανακοινώνει νέες μειωμένες τιμές και όφελος απόσυρσης των μοντέλων BMW Σειρά 1, Σειρά 3, BMW X1 και ΜΙΝΙ. Τα μοντέλα αυτά εφοδιάζονται στάνταρ με την τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας EfficientDynamics, καθώς και με το σύστημα Auto Start/Stop, την ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα, το δείκτη αλλαγής ταχύτητας, την ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού και την ηλεκτρικά ελεγχόμενη αντλία λαδιού.
Συγκεκριμένα, το MINI One ξεκινά από 13.900€ με απόσυρση, η BMW Σειρά 1 από 17.900€ με απόσυρση, η BMW Σειρά 3 από 22.900 € με απόσυρση και η BMW Χ1 από 23.900€ με απόσυρση.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW και ΜΙΝΙ

Opel Media - Greece - News & Information

Opel Media - Greece - News & Information

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Στην Peugeot όλοι έχουν όφελος!

Η Lion Ελλάς AE, Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Peugeot, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα μηνύματα των καιρών, διευκολύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον καταναλωτή στην αγορά αυτοκινήτου, με τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες που ισχύουν για τα επιβατικά αυτοκίνητα Peugeot.
Με την αγορά ενός Peugeot 107, 206+, 207, 308, 3008, σε όλους τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Peugeot παρέχονται εκπτώσεις ίσες με το όφελος της κρατικής απόσυρσης και επιπλέον παρέχονται δωρεάν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011.
Εάν ο αγοραστής διαθέτει όχημα προς απόσυρση, τότε στα παραπάνω οφέλη προστίθεται και το αντίστοιχο ποσό που ορίζεται από το κρατικό μέτρο της απόσυρσης.
Ειδικότερα για τα Peugeot 207 (hatchback, SW) και 308 (hatchback, CC, SW), παρέχεται επιλέον δωρεάν ασφάλιση του αυτοκινήτου για ένα έτος.
Με μία επίσκεψη σε έναν από τους Εξουσιοδοτημένους Εμπόρους Αυτοκινήτων Peugeot, ο καταναλωτής μπορεί να διαλέξει το Peugeot της αρεσκείας του και να απολαύσει όλα τα παραπάνω οφέλη, γιατί με ή χωρίς απόσυρση στην Peugeot όλοι έχουν όφελος!

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

To νέο online κατάστημα της Alfa Romeo


Το νέο διαδικτυακό κατάστημα της Alfa Romeo -www.store.alfaromeo.com- βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Η νέα αυτή ιστοσελίδα, αφιερωμένη αποκλειστικά στον κόσμο της Alfa Romeo, είναι σχεδιασμένη για απλή και αποτελεσματική πλοήγηση, ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα πιο πρόσφατα αυθεντικά προϊόντα χωρίς να συναντούν την παραμικρή δυσκολία.
Η συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Alfa Romeo, ήταν η ιδανική χρονική στιγμή για την παρουσίαση της νέας αυτής ιστοσελίδας, που αντικατοπτρίζει το σπορτίφ πνεύμα και το μοναδικό στιλ της ιταλικής φίρμας. Η νέα ιστοσελίδα περιλαμβάνει μια εκτεταμένη γκάμα εξουσιοδοτημένων προϊόντων, κατασκευασμένα από κορυφαίους συνεργάτες, όπως οι Jaggy και Italia Independent, καθώς και είδη δώρου, αξεσουάρ αυτοκινήτου και εμπορικά προϊόντα.
Το νέο διαδικτυακό κατάστημα έχει σχεδιαστεί για να εκφράζει και να προβάλλει τις αξίες της Alfa Romeo ως μιας χαρακτηριστικά ιταλικής, ιστορικής φίρμας, η οποία, τα τελευταία εκατό χρόνια, δεν έπαψε ποτέ να συμβαδίζει με το πνεύμα της εποχής της, χωρίς όμως να ξεχνά τις ρίζες της.
Η γραμμική παρουσίαση και η εξαιρετική λειτουργικότητα συμβάλλουν στην απρόσκοπτη πλοήγηση των επισκεπτών στις διάφορες κατηγορίες προϊόντων, με απλό, εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από περιγραφές και τεχνικές διευκρινίσεις, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Τα προϊοντικά φυλλάδια περιλαμβάνουν επίσης λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης, που σας δίνουν τη δυνατότητα να μοιράζεστε τις ανακαλύψεις και τις αγορές σας με τους φίλους σας στο Facebook, το Twitter και το Delicious.
Η ιστοσελίδα παρέχει επίσης αποκλειστικές περιορισμένες εκδόσεις, ειδικές προσφορές και, σύντομα, θα έχετε τη δυνατότητα να ψηφίζετε μέσω αυτής τα αγαπημένα σας είδη. Με τον τρόπο αυτό, το νέο κατάστημα θα γίνει ακόμη πιο διαδραστικό και ικανό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των απανταχού Alfisti.

Εξασφαλίζει τους πελάτες της η Daihatsu

H DAIHATSU MOTOR COMPANY LTD, θυγατρική του Ομίλου TOYOTA, με ανακοίνωση της ανήγγειλε την παύση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Αγορά από τον Φεβρουάριο του 2013.
Οι λόγοι που οδήγησαν την κατασκευάστρια εταιρεία στην απόφαση της αυτή είναι οικονομικοί και οφείλονται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση και την ισχυροποίηση του YEN, που έκαναν ασύμφορη την εξαγωγή και προώθηση των αυτοκινήτων DAIHATSU στην Ευρώπη.
Το YEN άρχισε να ανατιμάται τους τελευταίους μήνες του 2008, και συνέχισε να ανατιμάται κάθετα έως σήμερα, ιδιαίτερα δε από τα μέσα του έτους 2010.
Συνέπεια τούτου, οι εξαγωγές οχημάτων στην Ευρώπη έγιναν μη βιώσιμες, περιορίζοντας έτσι τα κέρδη της εταιρείας. H δυσμενής αυτή κατάσταση επιβαρύνθηκε περαιτέρω από το υψηλό κόστος που απαιτείται για την εξέλιξη των αυτοκινήτων και την συμμόρφωσή τους με τις ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στο επίπεδο των ρύπων CO2.
Όπως είναι άλλωστε γνωστό, οι εισαγωγές από την Ιαπωνία και από τρίτες χώρες επιβαρύνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση με φόρο 10%, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και το κόστος των αυτοκινήτων κατά 10% συγκριτικά με τα αυτοκίνητα που παράγονται στην Ευρώπη. Σημειωτέον δε, ότι η DAIHATSU είναι μία από τις ελάχιστες αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγει αυτοκίνητα αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Για όλους τους ανωτέρω λόγους, κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη η συνέχιση της πώλησης οχημάτων DAIHATSU στην Ευρωπαϊκή αγορά από τον Φεβρουάριο 2013 και στο εξής.
Παρόλα αυτά, η DAIHATSU διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες μετά την πώληση (after-sales services) στην Ευρώπη και μετά το 2013 και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί και υπάρχει ζήτηση για ανταλλακτικά και service.
Η AGRIPAN SA μέσα στα τελευταία 20 χρόνια που εισάγει τα αυτοκίνητα DAIHATSU στην Ελλάδα, καθιέρωσε την μάρκα, και σε συνδυασμό με την ποιότητα και την ιαπωνική αξιοπιστία των αυτοκινήτων αυτών, εξασφάλισε με τις υπηρεσίες της πλήρη ικανοποίηση στους κατόχους των αυτοκινήτων DAIHATSU.
Η AGRIPAN SA, ανήκει στον Όμιλο Εταιρειών Κοντέλλης - Παντελεημονίτης με ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1919. Οι δραστηριότητες της εταιρείας σήμερα, εκτός από τα ιαπωνικά αυτοκίνητα DAIHATSU, περιλαμβάνουν τα ιαπωνικά γεωργικά τρακτέρ Kubota, τα οποία εισάγει εδώ και 30 χρόνια, τα ελαστικά Cooper Avon, συστήματα επεξεργασίας νερού και τα Mahindra Goa Pick – Up m-Hawk από τον Μάιο του 2010.
Η AGRIPAN SA θα παραμείνει στον χώρο της αυτοκίνησης με την υπευθυνότητα και την συνέπεια που την χαρακτηρίζει.
Σε συνεργασία με την DAIHATSU, θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες εξυπηρέτησης υψηλού επιπέδου και να εξασφαλίζει πλήρη υποστήριξη στους χιλιάδες παλαιούς και νέους πελάτες της και μετά το 2013

Η Renault χαρίζει το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης!

Μετά την εξαγγελία των νέων κυβερνητικών μέτρων για την απόσυρση, η Renault θέλοντας να κάνει την απόκτηση νέου αυτοκινήτου ακόμα πιο προσιτή χαρίζει ολόκληρο το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης με ή χωρίς απόσυρση!
Τώρα η απόκτηση ενός Twingo, Clio, Megane (Hatch, Coupe & Cabrio), Scenic, Grand Scenic, Fluence κ Kangoo είναι πιο εύκολη από ποτέ φτάνοντας το μέγιστο όφελος με απόσυρση έως και 4.400€.
Δοκιμάστε σήμερα στον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Renault ασφαλή αυτοκίνητα με ελκυστικό σχεδιασμό και ισχυρούς κινητήρες στην καλύτερη τιμή!

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

SEAT Ibiza 1.2 TSI Ecomotive από 13.940 ευρώ

Τη διάθεση της έκδοσης 1.2 TSI Ecomotive του Ibiza στην ελληνική αγορά ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της ισπανικής εταιρείας. Σε σύγκριση με τη βασική έκδοση Style του Ibiza 1.2 TSI, η νέα έκδοση Ecomotive φέρει επιπλέον σύστημα start-stop, καθώς και σύστημα ανάκτησης ενέργειας από το φρενάρισμα. Ως αποτέλεσμα, η μέση εργοστασιακή κατανάλωση του ισπανικού μικρού με τον κινητήρα 1.2 TSI «πέφτει» στα 5,1 λ./100χλμ., ενώ ακολούθως και η εκπομπή CO2 «κατεβαίνει» πλέον στα 119 γρ./χλμ. από τα 124 γρ./χλμ.
Επιπλέον, στο βασικό εξοπλισμό του Ibiza 1.2 TSI Ecomotive ανήκουν τόσο το ESP, το σύστημα hill hold control, όσο και το ηλεκτρονικό διαφορικό XDS. Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε πως η έκδοση 1.2 TSI Ecomotive προσφέρεται τόσο σε 3θυρο (Ibiza SC) και 5θυρο αμάξωμα, αλλά και στο station wagon Ibiza ST. Αναλυτικά, οι τιμές των νέων εκδόσεων του Seat Ibiza 1.2 TSI έχουν:

Ibiza 1.2 TSI Ecomotive SC: 13.940
Ibiza 1.2 TSI Ecomotive 5d: 14.340
Ibiza 1.2 TSI Ecomotive ST: 15.340

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Το Opel Astra ecoFLEX τώρα με Start/Stop.

Το Astra 1.3 CDTI ecoFLEX, τώρα με τεχνολογία Start/Stop, σηματοδοτεί νέα δεδομένα απόδοσης για το πρόσφατα λανσαρισμένο μικρομεσαίο μοντέλο της Opel: Στην 5-θυρη έκδοση με Start/Stop οι εκπομπές CO2  μειώνονται από 109 σε 104 g/km και η κατανάλωση μικτού κύκλου από 4,1 σε 3,9 lit / 100 km. Χάρη σ’ αυτή την τεχνολογία που συνδυάζεται με μία σειρά μηχανικών και αεροδυναμικών βελτιώσεων οι πελάτες μπορούν να απολαμβάνουν πρόσθετα φορολογικά οφέλη. Στην Ελλάδα οι τιμές για το νέο Astra 1.3 ecoFLEX ξεκινούν από 18.400 ευρώ.
Το Astra ecoFLEX κινείται από έναν οικονομικό, 16-βάλβιδο 95 hp 1.3 CDTI turbo diesel κινητήρα. Ο κινητήρας αυτός παράγει μέγιστη ροπή 190 Nm μεταξύ 1.750 και 3.250 rpm και χρησιμοποιεί σύστημα πολλαπλού ψεκασμού καυσίμου common rail που λειτουργεί με πίεση 1.600 bar και υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας. Επίσης εφοδιάζεται με νέα μονάδα ελέγχου E59 και βελτιωμένο υγρόψυκτο σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR), που συμβάλλει στη μείωση εκπομπής ρύπων. Τέλος φέρει στάνταρ φίλτρο σωματιδίων  (DPF). Το Astra 1.3 CDTI ecoFLEX συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων που συμβάλλει στην οικονομία καυσίμου.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Nissan: Απόσυρση και «Χρυσή Επιταγή»

Η Nissan μεγιστοποιεί το κέρδος  για τους πελάτες που θα παραγγείλουν το αυτοκίνητό τους μέχρι τις 28/02/2011.

Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ, αποκλειστικός διανομέας των αυτοκινήτων Nissan στην Ελλάδα, προσφέρει εκπτώσεις, μέσω του προγράμματος της «Χρυσής Επιταγής» στους πελάτες που θα παραγγείλουν αυτοκίνητο μέχρι την 28η  Φεβρουαρίου 2011. Επιπρόσθετα στην περίπτωση όπου η αγορά του νέου αυτοκινήτου Nissan συνδυαστεί με την κρατική απόσυρση, οι πελάτες κατοχυρώνουν  και τις σημαντικές μειώσεις του Ε.Τ.Τ που ισχύουν για κάθε τύπο αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, κάθε πελάτης που θα κλείσει ένα αυτοκίνητο Nissan έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, κατοχυρώνει:

Ø      Σημαντικά χρηματικά οφέλη από το πρόγραμμα της «Χρυσής Επιταγής» (συνολικό κέρδος έως και 5.700 €, ανάλογα με το μοντέλο).
       +

Ø      Επιπλέον μείωση της τελικής τιμής του αυτοκινήτου, αν η αγορά του συνδυαστεί με την κρατική απόσυρση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τα ελαφρά φορτηγά η Nissan ξεκινάει πρώτη την «Μεγάλη Απόσυρση». Σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι πελάτες της Nissan, επωφελούνται από εκπτώσεις μέσω της «Χρυσής Επιταγής» που φθάνουν μέχρι 2.400 €, ποσό πολλαπλάσιο της αξίας απόσυρσης.

Οι παραπάνω προσφορές σε συνδυασμό με την κρατική απόσυρση, αποτελούν πραγματική ευκαιρία για τους  πελατές της Nissan. Σχετικές πληροφορίες παρέχονται σε όλες τις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα.

Ξεκινούν οι πωλήσεις του Mitsubishi i-MiEV

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι πωλήσεις του της νέας γενιάς του ηλεκτροκίνητου i-MiEV σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες1.
Η MMC ξεκίνησε την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου i-MiEV τον Οκτώβριο του 2010, με αποτέλεσμα, τρεις μήνες αργότερα πραγματοποιήθηκε και η αποστολή 2,500 μονάδων2 στη γηραιά ήπειρο.
Με την άφιξη του στην Ευρώπη το i-MiEV έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού αγοραστών κυρίως εξαιτίας των περιβαλλοντικών του διαπιστευτηρίων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλες χώρες πέραν των 15,  όπως είναι η Φιλανδία, Σερβία, Τουρκία και Σλοβενία.
Η MMC ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση σκοπεύει να ξεκινήσει την αποστολή αυτοκινήτων και στις 4 νέες χώρες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη διάθεση του i-MiEV στο άμεσο μέλλον.

*1: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία
*2: Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει το Peugeot iON και το Citroen C-ZERO.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Πρωτιές ακρίβειας

Mε ανοδικές τιμές στη βενζίνη και το diesel μπήκε το 2011, παρά τις σταθεροποιητικές τιμές του αργού πετρελαίου (περί τα 91,1 $/ βαρέλι στις διεθνείς αγορές –από 91,5 $ στα μέσα του Δεκεμβρίου και από 71 $/βαρέλι  στις αρχές του 2010). Οι τιμές λιανικής στα καύσιμα ακολουθούν ανοδική πορεία σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας της ΕΛΠΑ για τις τιμές των καυσίμων, με βάση τις  δειγματοληψίες διεθνών οίκων και Λεσχών Αυτοκινήτου της FIA (τη 2η εβδομάδα του 2011).

Και στη χώρα μας οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά:
-Μέση τιμή βενζίνης 95 οκτ: 1,593 €/λ (από 1.573 €/λ στα τέλη Δεκεμβρίου 2010) και   
-Μέση τιμή Ντίζελ: 1,391 €/λ (από 1.364 €/λ αντίστοιχα) .

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τιμών Καυσίμων της ΕΛΠΑ.
 Με βάση τη δειγματοληψία στη 2η εβδομάδα του 2011, οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης ( με αριθμό οκτανίου 95) σημειώθηκαν στις χώρες:

-Ολλανδία: 1,647 €/λ, Ελλάδα: 1, 593 €/λ, Βέλγιο: 1,524 €/λ, Πορτογαλία: 1,508 €/λ Φινλανδία: 1,487 €/λ, Γερμανία: 1,457 €/λ,  , Iταλία: 1,439 €/λ, Ιρλανδία: 1,429 €/λ  κα, ενώ οι χαμηλότερες στο Κόσσοβο : 1,10€/λ, το Λουξεμβούργο:1,22 €/λ, το Μαυροβούνιο: 1,26 €/λ, την Ισπανία: 1,24 €/λ, την Αυστρία: 1,278 €/λ, την Σλοβακία: 1,382 €/λ κα.

Οι υψηλότερες τιμές στο ντίζελ σημειώθηκαν στην χώρα μας με 1,391 €/λ, την Ιρλανδία: 1,349 €/λ, την Ολλανδία: 1,326 €/λ, το Βέλγιο: 1,31 €/λ, τη Γερμανία: 1,29 €/λ,  τη Γαλλία: 1,284 €/λ κα και τη χαμηλότερη στην Ανδόρα: 1,010 €/λ, το Λουξεμβούργο: 1,077 €/λ, το Κόσσοβο: 1.08 €/λ κα.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Lancia Delta Hardblack Multiair με 25.500 ευρώ

H νέα Lancia Delta Hardblack φέρνει μαζί της πληθώρα τεχνολογικών και στυλιστικών αλλαγών και καινοτομιών. Πρόκειται για μια έκδοση εξοπλισμού μοναδική στο είδος της.
Ξεκινώντας από την εξωτερική της εμφάνιση, η Delta Hardblack ξεχωρίζει πρώτα και πάνω από όλα με την αποκλειστική βαφή σε μαύρο ματ, ούσα το μοναδικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που διαθέτει τη συγκεκριμένη βαφή. Η βαφή είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και παραγωγικά, καθώς απαιτεί μια ιδιαίτερη παραγωγική διαδικασία που διαρκεί περίπου 4 ώρες και συνοδεύεται από εκτενείς ποιοτικούς ελέγχους. Η Lancia είναι ο μοναδικός μαζικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που διαθέτει τέτοια βαφή ως μέρος της κανονικής παραγωγικής διαδικασίας του αυτοκινήτου, αλλά και εντός του εργοστασίου στο οποίο παράγεται κανονικά το αυτοκίνητο.
Το μαύρο ματ φινίρισμα του αμαξώματος συνδυάζεται ιδανικά με τη μαύρη γυαλιστερή οροφή, τους επιχρωμιωμένους εξωτερικούς καθρέπτες, τη διπλή χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης (στους κινητήρες 1.8 και 1.9) και τις sport ζάντες αλουμινίου 18” οι οποίες διατίθενται (προαιρετικά) και με μαύρο ματ φινίρισμα, αποκλειστική δυνατότητα της συγκεκριμένης έκδοσης. Στο εσωτερικό της Delta Hardblack συναντούμε τον πιο σπορ συνδυασμό δέρματος και Alcantara Starlite, σε μαύρο χρώμα με διακριτικές ασημί ραφές και λεπτομέρειες.
Η επιθετική εμφάνιση δε θα μπορούσε παρά να συμπληρώνεται από ένα σημαντικό τεχνολογικό πλεονέκτημα: τον νέο κινητήρα Multiair 1.4 140 hp S&S, o οποίος ντεμπουτάρει στο αμάξωμά της. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους κινητήρες σε ό,τι αφορά την αναλογία εκπομπών ρύπων/ιπποδύναμης, αφού εκπέμπει μόλις 132 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο (τα τέλη κυκλοφορίας αντιστοιχούν σε 132 €). Επιπλέον, χρειάζεται μόλις 5,7 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα σε συνδυασμένο κύκλο κίνησης, ενώ η μέγιστη ροπή που αποδίδει είναι 230 Nm στις μόλις 1.750 στροφές. Η λειτουργία του νέου αυτού κινητήρα υποστηρίζεται από το σύστημα Start&Stop, το οποίο διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα σε κάθε ακινητοποίηση και τον ενεργοποιεί ξανά με την εκκίνηση (υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης / ενεργοποίησης από τον οδηγό με το πάτημα του αντίστοιχου πλήκτρου). Ο κινητήρας συνοδεύεται από το νέο 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (C635) της Lancia το οποίο είναι ικανό να ανταπεξέλθει με επιτυχία στη μετάδοση έως και 35 kgm ροπής και αποτελεί το τελευταίο τεχνολογικό δημιούργημα της FPT (Fiat Powertrain Technologies) στα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων. Στο ταμπλώ της Delta Hardblack με τον κινητήρα Multiair παρούσα είναι και η ένδειξη αλλαγής ταχυτήτων (GSI – Gear Shift Indicator), που βοηθά τον οδηγό να κάνει τη βέλτιστη αλλαγή σχέσεων.
Ακόμη ένα τεχνολογικό ατού της Delta Hardblack αποτελεί η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση RSS (Reactive Suspension System) που μεταβάλλει μέσω ειδικών αισθητήρων τις ρυθμίσεις της ανάρτησης εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά του αυτοκινήτου αναλόγως του τύπου του οδοστρώματος και του τρόπου οδήγησης που θα επιλέξει ο οδηγός. Τον ηλεκτρονικό έλεγχο της ανάρτησης συνοδεύει η λειτουργία Sport (επιλέγεται μέσω του ομώνυμου πλήκτρου στην κεντρική κονσόλα) όπου η απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού γίνεται πιο άμεση, το τιμόνι βαραίνει αντίστοιχα ενώ στιγμιαία διατίθεται και μεγαλύτερη ροπή (overboost) σε απότομο πάτημα του γκαζιού. Η ίδια η ανάρτηση, ελέγχοντας τις διαμήκεις και εγκάρσιες ταλαντώσεις του αμαξώματος, εξασφαλίζει ακόμη περισσότερη σταθερότητα στη σπορ οδήγηση, αυξάνοντας τη συνολική πρόσφυση και την ταχύτητα εισόδου στις στροφές.
Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ακόμη το σύστημα τηλεματικής Blue&MeTM με χειριστήρια στο τιμόνι, θύρα USB για media player, φωνητική καθοδήγηση και σύνδεση έως 5 κινητών τηλεφώνων. Από 25.500 ευρώ.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΙΧ 2010: Δραματική πτώση

Η αγορά αυτοκινήτου κατέγραψε
επίπεδα που καταγράφονταν προ δεκαπενταετίας ή και πριν το
εξάμηνο του έτους η κατάσταση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων εξελίχθηκε πολύ
χειρότερα
141.499 ταξινομήσεις το 2010, κινήθηκε δηλαδή σε1990. Το τελευταίο, με την πτώση να φθάνει το -62,6%.
Η σύγκριση των
141.499 ταξινομήσεων του έτους, ως προς τον ετήσιο μέσο όρο των
265.800
δυσμενή
αυξημένων πωλήσεων από την απόσυρση του φθινοπώρου του προηγουμένου έτους
της τελευταίας εξαετίας, δείχνει τη πτώση των πωλήσεων (-46,8%) λιγότερο, αφού συναθροίζονται οι πρώτοι τρεις μήνες του 2010, που, λόγω των,
υπήρξαν σχετικά καλύτεροι
.
Σημειώνεται μια φορά ακόμη ότι οι πιο πάνω συγκρίσεις αναφέρονται σε απόλυτους
αριθμούς
είναι ακόμη πιο δυσμενής
αυτοκίνητα μικρότερου κυβισμού
-όγκο- πωλήσεων και άρα δεν αποτυπώνουν τη μείωση σε αξία πωλήσεων, που, εξαιτίας της μετατόπισης του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε/φορολογίας.
Οι συνέπειες από τη δραματική μείωση των πωλήσεων για την αγορά αυτοκινήτου
υπήρξαν οδυνηρές
, αφού, με βάση επίσημα στοιχεία της ΕΛΛΣΤΑΤ, από τις αρχές του
2009
έχουν χαθεί σχεδόν 15.000 θέσεις εργασίας στον ευρύτερο κλάδο του αυτοκινήτου
(17%
του συνολικού δυναμικού).
Τα δημοσιονομικά έσοδα από την αγορά
περασμένο έτος
έφθασε μόλις τα
, όπως ήταν επόμενο, καθηλώθηκαν κατά το. Το άθροισμα εσόδων Τέλους Ταξινόμησης και ΦΠΑ υπολογίζεται ότι550 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο του έτους, ενώ τα ίδια έσοδα το
2009
ανήλθαν σε 940 εκατομμύρια ευρώ, όταν επίσης τα έτη 2007-2008 κυμαίνονταν σε
1,4-1,5
υστέρηση των δημοσιονομικών εσόδων κατά
δις ευρώ. Συνεπώς, η κάμψη στην αγορά αυτοκινήτου είχε αποτέλεσμα την400 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.
Τα πρόσφατα ληφθέντα μέτρα απόσυρσης
επιμέρους διατάξεων είναι σε εξέλιξη
αυτοκινήτου
, για τα οποία η ολοκλήρωση των αναγκαίων, αναμένεται να αναθερμάνουν την αγορά. Από τον ετήσιο ρυθμό των περίπου 85-90.000 ταξινομήσεων που «έτρεχε»
η αγορά το φθινόπωρο του περασμένου έτους
280.000
, όταν στο παρελθόν καταγράφονταν 270-και πλέον ταξινομήσεις, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα υπερβεί τις
150.000,
μετριάζοντας δηλαδή την κάμψη σε λογικότερα επίπεδα (-40%).
Η τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου: α) θα ωφελήσει τους καταναλωτές, αφού θαμειωθούν οι τιμές ΗΗ Η τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου: α) θα ωφελήσει τους καταναλωτές, αφού θα
μειωθούν οι τιμές
βοηθήσει σημαντικά το περιβάλλον
οδηγηθούν στα διαλυτήρια
(
που μόνον από τη μείωση φόρων θα κερδίσουν ως και € 3.000), β) θα, μιας και δεκάδες χιλιάδες παλιά αυτοκίνητα θα, γ) θα ανατάξει τα δημοσιονομικά έσοδα κατά 250
εκατομμύρια ευρώ και δ
αυτό θα επηρεαστεί μόλις κατά
) δεν θα ανατρέψει την πρόοδο στο εμπορικό ισοζύγιο, αφού0,2-0,3%.
Ως προς τις επιδόσεις των υπολοίπων αγορών οχημάτων το
η πολύ κακή κατάσταση στις αγορές των ελαφρών φορτηγών
μοτοσικλετών
οχήματα η φορολογία είναι σημαντική
επιβατικά αυτοκίνητα
θεωρεί επιβεβλημένο να συμπεριληφθούν στα πρόσφατα μέτρα απόσυρσης
2010, πρέπει να επισημανθεί(-51,0%) και των(-57,8% στα δίκυκλα πλέον των 400 cc). Δεδομένου ότι και σε αυτά τα, ενώ ο στόλος είναι ακόμη πιο γερασμένος από τα(στα ελαφρά φορτηγά η μέση ηλικία είναι 14,6 έτη), ο ΣΕΑΑ.

Τα «Τυχερά Colt»

Nέα προωθητική ενέργεια για το Mitsubishi Colt


Η Ιάσων Α.Ε.Β.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Mitsubishi Motors στην Ελλάδα και μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη προχώρησε στην υλοποίηση ένος νέου προωθητικού προγράμματος που στόχο του έχει την περαιτέρω ενδυνάμωση των πωλήσεων του Mitsubishi Colt.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα «Τυχερά Colt» σε όλους τους πελάτες Mitsubishi Colt προσφέρεται μειωμένη τιμή κατά €1,000 με την αγορά του αυτοκινήτου τους ενώ ταυτόχρονα γίνονται υποψήφιοι σε κλήρωση, όπου σε ένα τυχερό ιδιοκτήτη επιστρέφετει το ποσό που κατέβαλε για την αγορά του αυτοκινήτου του.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την προωθητική ενέργεια τα «Τυχερά Colt» με τη συμπλήρωση των πωλήσεων 30 αυτοκινήτων Mitsubishi Colt θα πραγματοποιούνται κληρώσεις μέχρι τη λήξη της προωθητικής ενέργειας και σε κάθε κλήρωση σε ένα τυχερό πελάτη θα επιστρέφονται τα χρήματα που κατέβαλε για την αγορά του αυτοκινήτου του.

Ο Διευθυντής του κλάδου επιβατικών Mitsubishi Motors κ. Ανδρέας Θανόπουλος δήλωσε: «ο στόχος μας με την εφαρμογή του νέου προωθητικού προγράμματος τα “Τυχερά Colt ” είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω τις πωλήσεις του Mitsubishi Colt, του μικρότερου μέλους της οικογένειας της Mitsubishi Motors . Εκτιμούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι η καταλληλότερη περίοδος καθώς θα υπάρξει κινητικότητα στην αγορά του αυτοκινήτου γενικότερα μετά την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης και της επιβολής του  φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία μεγαλύτερη από €20,000 αντί για €15,000. Η προωθητική ενέργεια τα “Τυχερά Colt ” είναι ξεκάθαρη και προσφέρει διπλο όφελος στους πελάτες του Mitsubishi Colt αφού σε όλους παρέχεται οικονομικό όφελος €1,000 και ανά 30 πελάτες σε έναν εξ’ αυτών μετά από κλήρωση επιστρέφονται τα χρήματα που κατέβαλε για την αγορά του αυτοκινήτου του. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνούμε και το έξτα όφελος, της τάξης των €960  που θα έχει ο πελάτης Colt στην περίπτωση της απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου».

Η νέα γενιά του Colt αποτελεί άμεσο διάδοχο του μοντέλου που παρουσίαστηκε στην Ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα του 2004 και πραγματοποίησε 267,00 πωλήσεις. Η νέα γενιά του Mitsubishi Colt είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις αξίες της μάρκας καθώς διαθέτει μάσκα τύπου Jet Fighter, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της Mitsubishi Motors και είναι εφοδιασμένο με νέα χαρακτηριστικά άνεσης, δυναμικής συμπεριφοράς, αντιληπτής ποιότητας και οικολογικής ταυτότητας χάρη στην έκδοση Clear Tech που διαθέτει το σύστημα Stop & Go.


Η νέα γενιά του Mitsubishi Colt διατίθεται στην Ελλάδα με 3 κινητήρες:
1,1lt  με ιπποδύναμη 75Hp/6000 rpm και ροπή 100Nm/4000 rpm
1,3lt  με ιπποδύναμη 95Hp/6000 rpm και ροπή 125Nm/4000 rpm
1,5lt  turbo με ιπποδύναμη 150Hp/6000 rpm και ροπή 210Nm/3500 rpm


και η τιμή του για την έκδοση Colt Inform 1,1lt 3dr ξεκινά από €10,850 (συμπεριλαμβανομένων των €1,000 όφελος)

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

SEAT: Πρωτιά μετά 31 χρόνια!

Η SEAT πρώτη σε πωλήσεις στην Ισπανία μετά από 31 χρόνια
Η SEAT έκλεισε το έτος της 60ης επετείου της με εξαιρετικά αποτελέσματα, αφού ήταν η πρώτη σε πωλήσεις μάρκα στην ισπανική αγορά συνολικά, αλλά και για εννέα από τους δώδεκα μήνες του προηγούμενου έτους. Τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων, επιβεβαιώνουν αυτή την πρωτιά και αποτελούν ένα ιστορικό επίτευγμα που έχει να πραγματοποιηθεί ξανά από το 1979.

Η συνολική Ισπανική αγορά για το 2010 ανήλθε στις 982.015 ταξινομήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση 3,1% σε σχέση με το 2009. Η SEAT πέτυχε 89.392 πωλήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση 6,7% σε σχέση με το 2009. Επιπλέον οι πωλήσεις αυτές  τοποθετούν την ισπανική μάρκα ως την μοναδική που υπερβαίνει το 9% σε μερίδιο αγοράς (ANFAC manufacturers’ & GANVAM retailersassociations).

Μετά την ανακοίνωση των παραπάνω αποτελεσμάτων ο πρόεδρος της SEAT James Muir δήλωσε ότι «το προβάδισμα στην ισπανική αγορά αποτελεί σημάδι της επιστροφής της SEAT. Αυτή η επιτυχία, θα βοηθήσει επίσης να αναβαθμιστεί η μάρκα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, στο δρόμο προς την πλήρη εκμετάλλευση  των δυνατοτήτων παραγωγής του εργοστασίου στο Martorell».

Οι συνολικές πωλήσεις του Leon το 2010 αυξήθηκαν κατά 5,1%, του Altea κατά 33,8%, του Exeo κατά 61,7% και του νέου Alhambra κατά 73,1%. Το άλλο νέο μοντέλο της γκάμας που λανσαρίστηκε μέσα στο 2010,το Ibiza ST, κυριάρχησε στις πωλήσεις της υποκατηγορίας οχημάτων οικογενειακού χαρακτήρα με ποσοστό κοντά στο 50%.

«Το Exeo υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας μας, καθώς οι πρόσθετες πωλήσεις που προέρχονται από αυτό το μοντέλο, έχουν τοποθετήσει την SEAT στην κορυφή της κατάταξης των πωλήσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SEAT Ισπανίας Vicente Adrian, ο οποίος πρόσθεσε πως «ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στο δημοφιλές Ibiza, το οποίο είναι το δεύτερο καλύτερο αυτοκίνητο σε πωλήσεις, με ηγετική θέση στην κατηγορία του από το 2001».

Η SEAT αναδείχθηκε επίσης η best-seller μάρκα στα «πράσινα αυτοκίνητα» με μερίδιο που φτάνει το 11,5% και με το Ibiza στην κορυφή της λίστας πωλήσεων των μοντέλων με εκπομπές  CO2 χαμηλότερες των 130g/km.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

HONDA & MITSUBISHI: Προωθητικες ενέργειες Ιανουαρίου

Για τον Ιανουάριο 2011 θα ισχύσουν οι παρακάτω προωθητικές ενέργειες για τα μοντέλα Honda & Mitsubishi Motors:
 
 
 
 
HONDA
  • Jazz  όφελος                                                     €960
  • Civic 1.4lt. όλες οι εκδόσεις όφελος                    €960
  • Civic 1.8lt. όλες οι εκδόσεις 5dr & 3dr όφελος   €1,750
  • Civic Hybrid και Insight όφελος                                  €960
  • Civic Type-R όφελος                                             €2,800
  • Accord όφελος                                                    €2,800
  • CRV όφελος                                                      €2,800
 
 
MITSUBISHI MOTORS
  • Colt όφελος                                                        €1,000
  • Lancer Sporsedan & Sportback 1,5lt. όφελος         €2,000
  • Lancer Sporsedan & Sportback 1,8lt. όφελος            €3,000
  • L200 Single Cab, Club Cab & Double Cab όφελος   €1,500 – €2,500