Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Paulo Carelli - Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Fiat Group Automobiles Hellas - Δελτία τύπου - Fiat Group Automobiles Hellas Press

Paulo Carelli - Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Fiat Group Automobiles Hellas - Δελτία τύπου - Fiat Group Automobiles Hellas Press

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Volkswagen Polo TDI: Από 13.640 ευρώ

Η πέμπτη γενιά του Polo έφερε μια νέα διάσταση ποιότητας στην κατηγορία του δίνοντας ακόμα περισσότερη αξία ως πολύτιμη επιλογή για τον αγοραστή του, καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας κύλισης, ασφάλειας και τεχνολογίας που κάνουν το Polo να προσεγγίζει την αμέσως επόμενη κατηγορία μικρομεσαίων αυτοκινήτων.
Με άξονα δράσης «την προσιτή ποιότητα ζωής στην οδήγηση», η Kosmocar Volkswagen προχωράει στην  αναβάθμιση του ήδη πλούσιου βασικού εξοπλισμού των εκδόσεων Trendline, Comfortline και Highline του Polo, προσθέτοντας εξοπλισμό άνεσης, χωρίς καμία επιβάρυνση στην λιανική τιμή.
Επίσης, τα πετρελαιοκίνητα Polo διατίθενται στις ακόλουθες τιμές:


ΕΚΔΟΣΗ
ΤΙΜΗ
1.2 TDI 75ps Trendline
14.600 €
1.2 TDI 75ps Comfortline
15.520 €
Bluemotion
16.180 €


Έτσι, συνυπολογίζοντας το όφελος της απόσυρσης (-960€), η τιμή έναρξης ενός Polo 1.2 TDI 75ps με αναβαθμισμένο εξοπλισμό διαμορφώνεται στα 13.640 € κάνοντάς το μία από τις πιο ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικές επιλογές.



Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Fiat 500 & 500C by Gucci: Prêt-à-Porter σε κίνηση

Όταν το μοναδικό στιλ των Fiat 500 & 500C συναντά την κομψότητα και τη φινέτσα του κορυφαίου οίκου μόδας Gucci, τότε δεν μπορεί παρά να μιλάμε για την αποθέωση του ιταλικού design. Με αφορμή τα 90ά γενέθλια της Gucci, η Διευθύντρια Δημιουργικού του πασίγνωστου οίκου, Frida Giannini, συνεργάστηκε με το Centro Stile της Fiat για τη δημιουργία όχι ενός αλλά δύο τετράτροχων fashion icons: του Fiat 500 by Gucci και του 500C by Gucci σε ένα πάντρεμα ιταλικής αισθητικής και στιλ με σπάνιες λεπτομέρειες και αποκλειστικά υλικά με στόχο τη μοναδικότητα, που όμως είναι προσιτή στον καθένα (17.000 ευρώ το Fiat 500 by Gucci και 20.000 ευρώ το Fiat 500C by Gucci).
Εξοπλισμένα με τον εύρωστο, αξιόπιστο, οικονομικό και οικολογικό κινητήρα των 1,2 λτ. των 69 ίππων, τα 500 και 500C by Gucci είναι διαθέσιμα σε δύο περλέ χρώματα, μαύρο και λευκό, φέρνoντας στο μυαλό εικόνες νεοκλασικού φιλμ νουάρ. Αυτά τα δύο χρώματα αλληλοσυμπληρώνονται. Το μαύρο, με λεπτομέρειες σε αστραφτερό χρώμιο στο εσωτερικό δημιουργεί μία εντυπωσιακή αντίθεση με το σατινέ λευκό και τις λεπτομέρειες στο χρώμα του ελεφαντόδοντου.
Το ιδιαίτερο στίγμα φυσικά δίνει σε κάθε περίπτωση η χαρακτηριστική δίχρωμη (πράσινο-κόκκινο-πράσινο) ρίγα της Gucci στα πλάγια, επάνω στο καπό και στις ζώνες ασφαλείας. Ιδιαίτερα είναι τα χαρακτηριστικά που προσθέτουν οι ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών με ελαστικά 195/45 και τα διακριτικά GG, ενώ στην ανοιχτή έκδοση, η υφασμάτινη οροφή είναι μαύρη με το χαρακτηριστικό μοτίβο της Gucci τυπωμένο κατά μήκος της, αλλά και στην πλαϊνή πλευρά του αυτοκινήτου.
Το σαλόνι του 500C by Gucci ξεχειλίζει από στιλ: κομψό ράψιμο, μοναδικά υλικά, σατέν και χρωμιωμένες επιφάνειες, «βελούδινο» φινίρισμα στο ραδιόφωνο και δίχρωμα δερμάτινα καθίσματα Poltrona Frau με ανάγλυφο το πατρόν της Guccissima. To λογότυπο της Gucci εκτός από τα καθίσματα εμφανίζεται στο κιβώτιο ταχυτήτων, στο κάλυμμα του κλειδιού και στα πατάκια.
Τόσο η κλασική, όσο και η ανοιχτή έκδοση του Fiat 500 by Gucci διαθέτουν πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού, επτά αερόσακους, σύστημα Blue&Me, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ηχοσύστημα με CD/MP3, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια και φυσικά ηλεκτρική οροφή για την ανοιχτή έκδοση. Διαθέσιμη, μαζί με το αυτοκίνητο, θα είναι και μία σειρά αποκλειστικών αξεσουάρ της Gucci, όπως δερμάτινα προϊόντα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια χειρός και άλλα.
Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός του design της Fiat με το στιλ της Gucci, έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα και έναν απαράμιλλο συνδυασμό γούστου, πολυτέλειας και ποιότητας κατασκευής.
Κινητήρια δύναμη των δύο τετράτροχων κοσμημάτων είναι ο 1,2 λτ. κινητήρας που αποδίδει 69 ίππους στις 5.500 σ.α.λ και 102 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. Με εξαιρετικά χαρακτηριστικά ροπής ο κινητήρας εξασφαλίζει έναν αρμονικό συνδυασμό επιδόσεων και οικονομίας. Έτσι τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 12,9 δλ. (13,4 δλ. στο 500C) με τελική ταχύτητα τα 160 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 5,1 λτ./100 χλμ (εκπομπές CO2: 119 γρ./χλμ.). Προαιρετικά διατίθεται και το καινοτόμο σύστημα Start&Stop, που σβήνει και επαναλειτουργεί αυτόματα τον κινητήρα στην κίνηση για ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση. Τέλος, κατόπιν επιλογής είναι διαθέσιμο και το αυτοματοποιημένο κιβώτιο Dualogic που εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση στην πόλη.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Alfa Romeo Giulietta TCT με 23.290 ευρώ

Άμεσα διαθέσιμη στην Ελλάδα είναι η Alfa Romeo Giulietta με το επαναστατικό, διπλού συμπλέκτη και ξηρού τύπου, αυτόματο κιβώτιο «Alfa TCT». Σημείο αναφοράς στην κατηγορία για τη σχέση μεταξύ επιδόσεων, κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων, το κιβώτιο αυτό συνοδεύεται στην Giulietta με τον 1,4TB MultiAir των 170 ίππων (Best New Engine 2010) και τον πετρελαιοκινητήρα 2,0 JTDM-2 170 ίππων.
Με τον κινητήρα βενζίνης η Alfa Romeo Giulietta, που συνδυάζεται με το κιβώτιο TCT, είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Progression και Distinctive με τιμή 24.250 και 25.550 ευρώ αντίστοιχα (23.290 και 24.590 ευρώ με απόσυρση). Mε τον πετρελαιοκινητήρα 2,0 JTDM-2 170 ΗP η Giulietta είναι διαθέσιμη στην έκδοση Distinctive με 30.200 ευρώ (από 27.730 με απόσυρση).
Το πρωτοποριακό αυτόματο κιβώτιο TCT (Twin Clutch Technology) εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση και αυξημένη σπορ αίσθηση σε σχέση με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο σε συνδυασμό με βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση. Χάρη στον 1,4 TB MultiAir 170HP, η Giulietta με το κιβώτιο Alfa TCT έχει τελική ταχύτητα 218 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,7 δλ. Ακόμα όμως και με αυτές τις επιδόσεις η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 είναι ιδιαίτερα χαμηλές: 5,2 λτ./100 χλμ. είναι η μέση τιμή της κατανάλωσης, τη στιγμή που οι εκπομπές CO2 είναι 121 γρ./χλμ., τιμές που καθιστούν την Giulietta το πιο φιλικό προς το περιβάλλον βενζινοκίνητο μικρομεσαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, ακόμα και σε σύγκριση με χειροκίνητες εκδόσεις ανταγωνιστικών μοντέλων με μικρότερη ιπποδύναμη και ασθενέστερες επιδόσεις.
Ανάλογα στοιχεία αφορούν και τον πετρελαιοκινητήρα 2,0 JTDM-2 των 170 ίππων. Σε σύγκριση μάλιστα με τη χειροκίνητη έκδοση του ίδιου κινητήρα, η έκδοση με το κιβώτιο Alfa TCT επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,9 αντί για 8,0 δλ. και η μέση κατανάλωση πέφτει από τα 4,7 στα 4,5 λτ./100 χλμ. Αντίστοιχα οι εκπομπές CO2 από 124 είναι μειωμένες στα 119 γρ./χλμ.
Η λειτουργία της μετάδοσης «Alfa TCT» χαρακτηρίζεται από εξαιρετική αλληλεπίδραση με τα συστήματα του αυτοκινήτου με στόχο τις βέλτιστες επιδόσεις ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού το Alfa TCT συνεργάζεται με το σύστημα Alfa D.N.A, τα φρένα, τον κινητήρα και το σύστημα δυναμικού ελέγχου. Έτσι το σύστημα μετάδοσης μπορεί να διαφοροποιήσει  την ταχύτητα αλλαγής σχέσεων, να ελέγξει την παροχή ροπής σε δρόμους με χαμηλή πρόσφυση, να λειτουργήσει εντελώς αυτόματα, ή να χρησιμοποιηθεί σαν σειριακό με την επιλογή σχέσεων από τον επιλογέα ή τα ειδικά paddles πίσω από το τιμόνι. Το κιβώτιο «Alfa TCT» ουσιαστικά αποτελείται από δύο παράλληλα κιβώτια, το καθένα από τα οποία έχει το δικό του συμπλέκτη. Έτσι είναι δυνατή η επιλογή επόμενης σχέσης τη στιγμή που η προηγούμενη είναι ήδη σε χρήση. Η αλλαγή γίνεται με μια απλή και ομαλή εναλλαγή των σχετικών δίσκων, γεγονός που εξασφαλίζει συνεχή παροχή ροπής και πρόσφυσης.
Το αποτέλεσμα είναι η άνεση και η σπορ αίσθηση σε μέγιστο βαθμό σε σχέση με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, αφού οι αλλαγές γίνονται αστραπιαία, υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτόματη και σειριακή λειτουργία και ανάμεσα στις αλλαγές υπάρχει σχεδόν μηδενική απώλεια ισχύος. Σε σχέση με «υγρά» συστήματα μετάδοσης διπλού συμπλέκτη, το Alfa TCT έχει περιορισμένο κόστος χρήσης και σε σχέση με τα κλασικά αυτόματα κιβώτια μικρότερη κατανάλωση μέχρι και 10% (χάρη και στη χρήση του συστήματος Start&Stop). Ένα από τα πλεονεκτήματα της «ξηρής» τεχνολογίας που χρησιμοποιεί το Alfa TCT είναι οι συμπαγείς διαστάσεις του, η ελαχιστοποίηση των απωλειών λόγω τριβών και η μη ανάγκη για ψύξη με λάδι, συνεπώς η μη ανάγκη παρουσίας αντλίας λαδιού. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η μειωμένη κατά 6% κατανάλωση σε σχέση με κιβώτια «βαπτισμένα» σε λάδι.