Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Νέο VW Passat από 20.440 ευρώ


Ταυτόχρονα με την Παγκόσμια Παρουσίαση του νέου Passat στο Δίκτυο Εμπόρων Volkswagen που ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου και συνεχίζεται στο Costa Navarino στη Μεσσηνία, η Kosmocar ανακοινώνει την διάθεση του νέου Passat 8ης γενιάς στην Ελληνική αγορά σε εκδόσεις Limousine & Variant.
Νέο Passat 8ης γενιάς: 100% νέο αυτοκίνητο! Ο σχεδιασμός, οι τεχνολογίες ασφάλειας, άνεσης & υποστήριξης οδηγού, οι κινητήρες, ο εξοπλισμός, όλα είναι καινούργια στην 8η γενιά Passat. Το ίδιο και η πλατφόρμα MQB στην οποία βασίζεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, μεταξύ άλλων, η μείωση του συνολικού βάρους έως και 85kg καθώς και η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων CO2 έως και 20%.
Χαρισματικός Σχεδιασμός: Με το νέο Passat, η Volkswagen παρουσιάζει ένα νέο σχεδιαστικό profile που συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τον δυναμισμό. Χάρη στην πλατφόρμα MQB, oι αναλογίες του αμαξώματος έχουν γίνει ακόμα πιο δυναμικές: χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 8 εκατοστά, μεγαλύτεροι θόλοι τροχών. Το εσωτερικό δημιουργήθηκε με γνώμονα την υψηλή αισθητική, την καθαρότητα των γραμμών και την λειτουργικότητα. Το αποτέλεσμα είναι μια avant-garde εμφάνιση με νέες σχεδιαστικές λύσεις, όπως η οριζόντια διάταξη των αεραγωγών που διατρέχουν το ταμπλό σε όλο του το μήκος.
Πλήρης Γκάμα Συστημάτων Υποστήριξης Οδηγού: Νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και νέα γενιά συστημάτων infotainment κάνουν τις διαδρομές με το νέο Passat πιο άνετες και πιο ασφαλείς. Με τις τεχνολογίες που ενσωματώνει η 8η γενιά του, το νέο Passat ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας του, ενώ λανσάρει για πρώτη φορά συστήματα που δεν έχουν παρουσιαστεί σε κανένα άλλο αυτοκίνητο παγκοσμίως, όπως το Σύστημα Υποβοήθησης Κυκλοφοριακής Συμφόρησης “Traffic Jam Assist” και το Σύστημα Αυτόματου Παρκαρίσματος Ρυμουλκούμενου “Trailer Assist”
Τεχνολογικά Προηγμένοι Κινητήρες Βενζίνης & Diesel: Η 8η γενιά Passat διαθέτει νέους, προηγμένους κινητήρες, τεχνολογίας TSI και TDI. Μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά στην γκάμα της Volkswagen παρουσιάζεται ο νέος κινητήρας 1.6 TDI απόδοσης 120 ίππων. Όλοι οι κινητήρες είναι BlueΜotion Technology, με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2 να έχουν μειωθεί μέχρι και 20% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Νέα προγράμματα χρηματοδότησης από τη Mercedes-Benz


Η Mercedes-Benz Financial Services (MBFS), η εταιρεία χρηματοδοτικών υπηρεσιών της Mercedes-Benz Ελλάς διαθέτει πλέον δύο επιδοτούμενα προγράμματα χρηματοδότησης, τα Welcome ALL INCLUSIVE” smartFOR you τα οποία προσφέρονται μέσω της συνεργαζόμενης με την ΜΒFSτράπεζας FGA Bank, ώστε όλοι να μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες Mercedes-Benz.

Το πρόγραμμα Welcome ALL INCLUSIVE” προσφέρεται για όλα τα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα A-ClassB-ClassC-ClassCLA &GLAμε κινητήρα 1.600 και 1.500κ.εκ. βενζίνης και πετρελαίου, ενώ το πρόγραμμα smart FOR you” προσφέρεται για όλα τα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα smart fortwosmart forfour & smart electric edition. Και τα δύο προγράμματα αφορούν ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες πελάτες, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής εναλλακτικά σε 36/48 ή 60 ισόποσες δόσεις + 1 τελευταία μεγάλη δόση (Balloon) η οποία ισοδυναμεί με την υπολειμματική αξία του οχήματος στο τέλος της χρηματοδότησης. Με την αποπληρωμή και της τελευταίας ισόποσης δόσης ο πελάτης έχει τις εξής εναλλακτικές επιλογές:

u Εξόφληση της τελευταίας μεγάλης δόσης και απόκτηση της κυριότητας του οχήματος

v Αναχρηματοδότηση της τελευταίας μεγάλης δόσης (Balloon) με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Τράπεζα κατά την περίοδο αυτή

w Επιστροφή του οχήματος στο Διανομέα βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων επαναγοράς

Ενδεικτικά, η μηνιαία δόση για την A160 CDI ανέρχεται στα €199 ενώ για την CLA 180 CDI διαμορφώνεται στα €299 και σε αυτές περιλαμβάνονται επιπρόσθετα οι υπηρεσίες:

 

Συντήρηση 2ετών/Συμβόλαιο συντήρησης Compact Plus
Ασφάλιση 6μηνών
Επέκταση εγγύησης 2 ετών
Προστασία δανείου

Αντίστοιχα, η μηνιαία δόση για το smart fortwo ανέρχεται στα €99!

Με το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα δίνεται η ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν όποιο αυτοκίνητο πληροί τις επιθυμίες και ανάγκες τους από τη νέα γκάμα compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz καθώς και τα νέαsmart με μία ιδιαίτερα χαμηλή μηνιαία δόση και να απολαύσουν τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης διατηρώντας το πλεονέκτημα των πολλαπλών επιλογών στη λήξη της χρηματοδότησης. Περισσότερες πληροφορίες στο Δίκτυο Εξουδιοτημένων Διανομέων Mercedes-Benz & smart.

 

 



Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

H Ελληνική αγορά οχημάτων




Επιβατικά αυτοκίνητα

Καινούργια: Η αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων συνέχισε για ενδέκατο διαδοχικό μήνα τη θετική της πορεία, σημειώνοντας αύξηση 32,6% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Στο πρώτο εννεάμηνο του έτους, ταξινομήθηκαν συνολικά 53.844 επιβατικά αυτοκίνητα, συγκριτικά με 44.010 την ίδια περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 22,3%.

Η ανάκαμψη που εμφανίζει η αγορά καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων, αποδίδεται κυρίως στη σταθερότητα που παρουσιάζει η καταναλωτική εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες, ενώ σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει και η ιδιαίτερα θετική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας.

Ωστόσο, παρά τη γενικότερη αποκλιμάκωση της ύφεσης που αποτυπώνεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα νοικοκυριά συνεχίζουν να υφίστανται ισχυρές πιέσεις κυρίως εξαιτίας της συσσώρευσης φορολογικών υποχρεώσεων το τελευταίο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτου δε σημαίνει σε καμία περίπτωση την επαναφορά της στα προ κρίσης επίπεδα, αφού ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης που παρατηρείται στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στην ιδιαίτερα χαμηλή βάση σύγκρισης με το προηγούμενο έτος, καθώς ο κλάδος αυτοκινήτου κατέγραψε τα τελευταία χρόνια ζημιές της τάξης του 80%.

Οι λιανικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων συνέχισαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα να προπορεύονται των εταιρικών πωλήσεων, με τη συμμετοχή τους, από τις αρχές του έτους, να ανέρχεται σε 48,4%.

Όσον αφορά στο Σεπτέμβριο, σχεδόν 6 στα 10 νέα επιβατικά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ήταν σε ιδιώτες (55%), με τη συμμετοχή των εταιρικών πωλήσεων να ανέρχεται σε 45%. Οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων συνεχίζουν, για δέκατο πέμπτο διαδοχικό μήνα, να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών (7 στα 10 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα).

Αναλυτικότερα, τον περασμένο μήνα ταξινομήθηκαν συνολικά 5.055 επιβατικά αυτοκίνητα έναντι 3.814 το Σεπτέμβριο του 2013. Οι λιανικές πωλήσεις έφτασαν τις 2.780 μονάδες, με τις εταιρικές πωλήσεις να ακολουθούν με 2.275 μονάδες. Εκ των 5.055 επιβατικών αυτοκινήτων, 3.519 ήταν πετρελαιοκίνητα, 1.462 βενζινοκίνητα, 43 υβριδικά, 16 φυσικού αερίου, 9 ηλεκτρικά και 6 διπλού καυσίμου. Το 93,2% των συνολικών ταξινομήσεων επιβατικών αυτοκινήτων του Σεπτεμβρίου αφορά αυτοκίνητα με κινητήρα ως 1.600 κυβικά εκατοστά.

Ελαφρά φορτηγά (μικτού βάρους ως 3,5 τόνους)

Καινούργια: Η αγορά των ελαφρών φορτηγών συνέχισε για πέμπτο διαδοχικό μήνα τη θετική της πορεία, σημειώνοντας αύξηση 15,8% το Σεπτέμβριο, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα το 2014.

Στους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ταξινομήθηκαν συνολικά 3.404 ελαφρά φορτηγά, έναντι 2.607 το αντίστοιχο διάστημα το 2013, σημειώνοντας αύξηση 30,6%.

Ειδικότερα για το μήνα Σεπτέμβριο, τα ελαφρά φορτηγά τύπου Vanette αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην κατηγορία των ελαφρών φορτηγών (52,3%), με τα Pick-ups να βρίσκονται στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 30,8%. 

Η συνολική αγορά των ελαφρών φορτηγών το μήνα Σεπτέμβριο έφτασε τις 308 μονάδες έναντι 266 την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 15,8%. Οι εταιρικές πωλήσεις ελαφρών φορτηγών έφτασαν τις 192 μονάδες (62,3%), ενώ οι λιανικές πωλήσεις ανήλθαν σε 116 μονάδες (37,7%).

Φορτηγά (μικτού βάρους πάνω από 3,5 τόνους)

Καινούργια: Η αγορά των των μεσαίων και βαρέων φορτηγών συνέχισε για πέμπτο διαδοχικό μήνα τη θετική της πορεία, σημειώνοντας αύξηση 25% συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2013.

Το πρώτο εννεάμηνο του έτους, ταξινομήθηκαν συνολικά 256 φορτηγά, έναντι 206 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 24,3%.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ταξινομήθηκαν συνολικά 25 φορτηγά συγκριτικά με 20 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 25%.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων συνεχίζει να καλύπτεται από εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα. Τα καινούργια εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνόλου, διατηρώντας υψηλό το μέσο όρο ηλικίας των μεσαίων και βαρέων φορτηγών στη χώρα μας, με όλα τα προβλήματα οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που συνεπάγεται ο υπέργηρος στόλος.

Λεωφορεία

Καινούργια:  Μετά από οκτώ διαδοχικούς μήνες ανοδικής πορείας, η αγορά των λεωφορείων παρουσίασε κάμψη καθώς η ιδιαίτερα δυναμική φετινή τουριστική περίοδος οδεύει πλέον προς το τέλος της.

Το πρώτο εννεάμηνο του 2014, ταξινομήθηκαν συνολικά 160 λεωφορεία όταν το αντίστοιχο διάστημα το 2013 είχαν ταξινομηθεί μόλις 71, σημειώνοντας αύξηση 125,4%.

Ειδικότερα, το Σεπτέμβριο ταξινομήθηκαν 4 λεωφορεία (3 τουριστικά και 1 υπεραστικό) έναντι 5 τον αντίστοιχο μήνα του 2013 (-20%).

Μοτοσυκλέτες (άνω των 50 cc)

Καινούργιες μοτοσυκλέτες: Η αγορά των μοτοσυκλετών συνέχισε για πέμπτο διαδοχικό μήνα σε θετικό πρόσημο, σημειώνοντας αύξηση 19,6% το Σεπτέμβριο συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Από τις αρχές του έτους, ταξινομήθηκαν συνολικά 27.251 μοτοσυκλέτες, έναντι 24.986 το ίδιο διάστημα το 2013, σημειώνοντας αύξηση 9,1%.

Το Σεπτέμβριο ταξινομήθηκαν συνολικά 3.254 μοτοσυκλέτες έναντι 2.720 τον ίδιο μήνα πέρυσι (+19,6%). Αξίζει να  σημειωθεί ότι 7 στις 10 καινούργιες μοτοσυκλέτες που πωλούνται είναι ως 250 κ. εκ. (73%), ενώ οι μοτοσυκλέτες ως 400 κ. εκ. αποτελούν το 93,1% των συνολικών ταξινομήσεων.

Πηγή : ΣΕΑΑ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πρόγραμμα Δωρεάν Απόσυρσης και 2 χρόνια Επέκτασης Εγγύησης για Honda & Mitsubishi




 

Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας της Honda και Mitsubishi Motors στην Ελλάδα, πιστή στη δέσμευση της  να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της, προσφέρει πρόγραμμα Δωρεάν Απόσυρσης και επέκτασης της  εγγύησης του αυτοκινήτου για επιπλέον δύο (2) χρόνια μετά τη λήξη της εργοστασιακής, μέσω του  Δικτύου των Επισήμων Εμπόρων/ Συνεργείων.

 

Το πρόγραμμα Δωρεάν Απόσυρσης προσφέρει όφελος στον υποψήφιο πελάτη Honda &Mitsubishi Motors από €870 για το Mitsubishi Space Star έως €2,800 για το  CRV 2.0 lt., ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξει.

 

Τέλος το πρόγραμμα «+2 χρόνια επέκτασης εγγύησης»αφορά όλα τα καινούρια αυτοκίνητα Honda και MitsubishiMotors. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δωρεάν παροχή του προγράμματος είναι η συντήρηση του αυτοκινήτου να πραγματοποιείται στα χρονικά όρια που προβλέπει ο κατασκευαστής, ακολουθώντας το πρόγραμμα Πανευρωπαϊκής συντήρησης, ανεξάρτητα από το αν έχει αλλάξει ιδιοκτήτη ή όχι.

 

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα «+2 χρόνια επέκτασης εγγύησης» και μέχρι του μέγιστου ορίου των 150.000 χλμ. (οποιοδήποτε από τα δύο έρθει πρώτο) καλύπτει τα:

 

Μηχανικά μέρη
Ηλεκτρικά μέρη και
Ηλεκτρονικά μέρη του αυτοκινήτου

 



Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Audi Approved :plus



H KosmocarAudi ανακοινώνει την επίσημη έναρξη λειτουργίας του προγράμματος πώλησης ποιοτικών μεταχειρισμένων Audi Approved :plus.
Το πρόγραμμα Audi Approved :plus αποτελεί έναν από τους βασικούς  πυλώνες  ανάπτυξης της Audi βάση της στρατηγικής “Audi 2020” και έχει στόχο να παρέχει στον αγοραστή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου υπηρεσίες, διασφάλιση, εμπιστοσύνη  και premium εμπειρία αγοράς αντίστοιχη με αυτή των καινούριων αυτοκινήτων.
Τα οφέλη του προγράμματος για τον πελάτη είναι:

ü      Προσφορά άριστου προϊόντος ελεγμένου και πιστοποιημένου με τα υψηλά standards της Audi.  
ü      Παροχή ποιότητας υπηρεσιών και premium  εμπειρίας αγοράς αντίστοιχη με αυτής των καινούργιων αυτοκινήτων. 
ü      Ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της σιγουριάς του πελάτη με την παροχή εγγυήσεων με πλήρεις καλύψεις. 
ü      Δυνατότητα εισόδου στην μάρκα Audi με πιο προσιτές οικονομικά λύσεις χωρίς όμως συμβιβασμούς στην ποιότητα του προϊόντος και των υπηρεσιών.
ü      Δυνατότητα αναβάθμισης σε μεγαλύτερη  κατηγορία αυτοκινήτου με χαμηλότερο κόστος.

Τα αυτοκίνητα που διατίθενται μέσω του προγράμματος είναι αποκλειστικά Audi ηλικίας από 6 μηνών έως και 7 ετών και με μέγιστα διανυθέντα 120.000 χλμ.
Επίσης σε όλα τα αυτοκίνητα πραγματοποιούνται και ισχύουν τα παρακάτω:

ü      Πλήρης Ιστορικό Οχήματος (Service History)
ü      Εγγύηση χιλιομέτρων
ü      Τεχνικός Έλεγχος 110 σημείων
ü      Εγγύηση καλής λειτουργίας
ü      Πολιτική Επιστροφής / Αντικατάστασης Αυτοκινήτου
ü      Δυνατότητα Test Drive
ü      Χρηματοδότηση 
ü      Αυτοκίνητο  Αντικατάστασης (service)  
ü      Οδική Βοήθεια


Τα σημεία διαφοροποίησης του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

ü      Πλήρης έλεγχος των αυτοκινήτων και πιστοποίηση σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Audi AG  
ü      Εκπαίδευση και πιστοποίηση του προσωπικού των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μάρκας και αντίστοιχη με των καινούργιων αυτοκινήτων.
ü      Διαδικασίες ένταξης αυτοκινήτων στο πρόγραμμα, προετοιμασίας και πώλησης είναι υπό την εποπτεία της Audi για απόλυτη διασφάλιση της ποιότητας τόσο  του προϊόντος όσο και των παρεχομένων υπηρεσιών.
ü      Εγκαταστάσεις Audi Approved :plus με συγκεκριμένα standards σηματοδότησης και διαμόρφωσης όλων των χώρων για ομοιόμορφη εικόνα προς τον πελάτη.
ü      Πλήρης διαφάνεια και έγγραφες διαβεβαιώσεις σε ότι αφορά τις υποσχέσεις μας στον πελάτη.
ü      Συνεχής επικοινωνία με ξεκάθαρα χαρακτηριστικά της μάρκας Audi.


Το Audi Approved :plus  ξεκινά την δραστηριότητα του με τέσσερα σημεία πώλησης της  KARENTA A.E:

ü      Audi Approved :plus Πειραιώς – Πειραιώς 76Α, 185 47 Ν. Φάληρο
ü      Audi Approved :plus Θεσσαλονίκης – 26ης Οκτωβρίου 38-40 546 27 Θεσσαλονίκη
ü      Audi Approved :plus Ηρακλείου – 5ο χλμ. Ηρακλείου – Μοιρών 715 00 Ηράκλειο
ü      Audi Approved :plus Χανίων – Κάτω Δαράτσο Νέας Κυδωνίας 731 00 Χανιά

O υποψήφιος πελάτης μπορεί να δει τις παροχές του προγράμματος και το διαθέσιμο στοκ αυτοκινήτων στην ιστοσελίδα www.audiapprovedplus.gr